Nieuws

Bijscholing EHBO

22 november 2017 door Carel Hegeman
www.watervrienden.com
Zondagochtend 29 oktober stonden we al vroeg (8:45) bij het speeltuingebouw in Hoogkerk. Gelukkig was de klok net een uur achteruit gezet dus hadden we een uurtje extra. Na een rondje koffie begon het echte programma. Onze vaste cursusleider Bauke Jonksmans had voor ons weer een leuk maar ook intensief programma bedacht.
Allereerst werd via een soort ganzenbordspel alle oude theoretische- en praktijkkennis nog eens getest. Omdat we in teams speelden leverde dit soms aardige discussies op. Hierna een nieuw stukje theorie waarbij we eerst een soort puzzel moesten oplossen. Aangezien we de puzzel allemaal niet helemaal goed hadden waren we nieuwsgierig naar hoe het wel moest.


Daarna kwam de herhaling van de reanimatie. Het hele ritueel werd weer stap voor stap doorlopen. Hierbij werden onze resultaten ook elektronisch weergegeven waardoor er meteen feedback was. Heel inzichtelijk. Na dit, toch wel vermoeiende onderdeel (na een minuut of 2 goed reanimeren ben je eigenlijk al bekaf…), was het tijd voor de lunch.
Na de lunch had Bauke de twee lotussen geïnstrueerd dat ze een paar “rare dingen” was overkomen. Aan ons de taak om zo goed mogelijk te handelen en elkaar daarbij te beoordelen. Natuurlijk kwam in de nabespreking ook aan bod wat de lotus en Bauke ervan vonden. Best spannend om iemand met een grote hondenbeet, spijker in het oog, etc te moeten geruststellen en te behandelen. En dan zijn de verwondingen nog heel reëel nagemaakt ook.
Tot slot kwam de kinderreanimatie (en ook baby-) aan bod. Hierbij de verschillen met de normale reanimatie besproken en geoefend.

Al met al een intensieve maar zeer leerzame dag.
Teun, Wessel, Raymon, Marian, Carel

 
www.watervrienden.com
Op donderdagagavond 11 oktober werd in de Parrel afgezwommen voor de keuzepaketten van zwemvaardigheidsdiploma's… Meer >
 
www.watervrienden.com
Op vrijdag 29 september werd er in Kardinge afgezwommen voor het basispakket zwemvaardigheid I, II of III. Deze… Meer >
 
www.watervrienden.com
Op vrijdagavond in Kardinge wordt er door de sysnchroonzwemgroep hard getraind voor de uitvoering, maar ook voor de techniek. Vrijdag… Meer >
 
www.watervrienden.com
Op donderdag 12 juli is er in de Parrel afgezwommen voor het zwem-ABC. 20 deelnemers zijn geslaagd voor hun diploma! Vanaf… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-04-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven