Nieuws

Verslag NCS Bondscongres 10 november 2018

06 december 2018 door Menno Hartsema
www.watervrienden.com
Zaterdag 8 november reisden Marvin Noordberger en ondergetekende naar de Meern voor het NCS bondscongres. Marvin ging namens het bestuur als vertegenwoordiger van de vereniging en ik als penningmeester van het bondsbestuur.

Het programma voor de ochtend bestond uit de ledenvergadering van de bond met formele onderdelen zoals goedkeuring van het jaarverslag en de financiën. Afgelopen jaar kon worden afgesloten met een positief eindresultaat. Een goede afname van zwemopleidingen en toename van de externe dienstverlening van de NCS zorgde voor meer inkomsten. Aan de kostenkant vielen de uitgaven mee binnen de commissies en het niet uitvoeren van activiteiten rond het thema ontwikkeling van de NCS.


Daarnaast stond de verkoop van het pand in Amsterdam, waarin het bondsbureau is gevestigd op de agenda. Het huidige pand is te groot voor de NCS en vraagt ook veel aandacht in beheer en onderhoud. Een geïnteresseerde koper van het pand aan de Meeuwenlaan heeft voor de NCS een kleiner pand in Amsterdam-Noord gevonden. Na enkele vragen heeft het congres toegestemd in de verkoop van het huidige pand en de aankoop van een ander kleiner pand. De overwaarde van de verkoop wordt eerst toegevoegd aan de algemene reserve en er zal nagedacht worden over eventuele besteding.
 

Voor de lunch kwam Foppe de Haan ons een prachtig verhaal vertellen over zijn manier van omgaan met talenten en het motiveren van jeugdsporters. Bij elke vinger van de hand had hij een vuistregel die je kon gebruiken om groepsgedrag te duiden. Ook kun je dit inzetten in je communicatie met sporters, pupillen, ouders, enz. Foppe zijn betoog was doorspekt met anekdotes en voorbeelden die hij in al die jaren heeft meegemaakt. Zo ook 5 F's van Foppe: Feeling, Functie, Future, Feedback en Fun. Aansluitend was de lunch, waar wij aan tafel bij Foppe nog even hebben doorgepraat over zijn zwemervaringen in het oude Helperbad.


Na de lunch moest het staartje van de vergadering nog even worden afgerond. In het bondsbestuur werd een nieuw lid verwelkomd en bij de commissies werd stil gestaan bij de vertrekkende en nieuwe leden.


Groet,

Menno Hartsema

 


 
www.watervrienden.com
Op vrijdag 1 februari is er in Sportcentrum Kardinge afgezwommen voor het zwem-ABC. 21 deelnemers zijn geslaagd voor hun… Meer >
 
www.watervrienden.com
Op vrijdagavond 18 januari werd in de Kardinge afgezwommen voor het keuzepakket zwemvaardigheid Survival. Deze… Meer >
 
www.watervrienden.com

Nijjoarsveziede & ALV

05 januari 2019
Zaterdag 5 januari jl. hadden wij onze algemene ledenvergadering en de Nijjoarsveziede bij Astoria in Haren. We begonnen met een kopje… Meer >
 
www.watervrienden.com

Functionarissenuitje

08 december 2018
Op 25 november 2018 had het Bestuur van de vereniging een activiteit georganiseerd voor de functionarissen en leden van verdienste voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-04-2017 Meer >
 
Terug naar boven