Activiteiten

Pieten spelletjes

Datum 25 nov 2016
Tijdstip 18:45 uur
Locatie Kardinge
Pieten spelletjes
Voor alle kinderen van de vrijdag in Kardinge worden er leuke spelletje georganiseerd. Het feest duurt van 18.45 uur tot 20.15 uur.
Opgave voor het feest is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: de reguliere lessen op deze uren komen dus te vervallen!
 
Foto's
Tijdens dit evenement worden er foto's gemaakt. Heeft u bezwaar wanneer deze gepubliceerd worden op bijvoorbeeld een brochure of website? Mail dan naar: sinterklaas@watervrienden.com.
Foto’s met kinderen in badkleding zal hoe dan ook op gepaste wijze mee om gegaan worden.

Spelletjes ondiep:
1 Drijven als Piet
De kinderen laten zien met allerlei materialen hoe goed ze kunnen drijven.

2 Pietenhulpjes
De kinderen moeten de pieten helpen met allerlei materialen op te ruimen, die zij hebben laten slingeren in het zwembad.

3 Sinterklaasje mag ik overvaren en vrij spelen
De laatste ronde wordt op beide dagen in 1 vak schipper mag ik overvaren gedaan en vervolgens wordt de laatste 10 minuten allerlei materiaal in het water gedaan waarmee de kinderen mogen spelen.

Spelletjes diepe:
A Sint memory
De groep wordt verdeeld in 2 teams.
Ze gaan om en om van de kant of duikplank in het water. Daarna over de mat, zo snel mogelijk naar de mat aan de overkant en draaien twee genummerde kaartjes om. Daarna zo snel mogelijk terugzwemmen door bijv. een hoepel, pas daarna mag de volgende. Als het kind twee gelijke heeft, wordt dit bijgehouden door een hulpleiding.           

B Verzamelspel
Het zwembad ligt vol met gekleurde schuursponzen. Op de kant ligt een plaat met wijzer en aan de andere kant drijft een basket(schoorsteen). De kinderen draaien op de kant aan de wijzer en deze wijst welke kleur schuurspons(pakje) ze moeten zoeken en hoeveel hiervan ze moeten pakken. Vervolgens verzamelen ze de benodigde pakjes en gooien deze door de schoorsteen, hierna zwemmen ze weer terug en mogen ze overnieuw. Hierna eventueel 3 kleuren teams, wie het eerst klaar is met zijn kleuren bij elkaar pakken heeft gewonnen, 1 voor 1 het water in.

C Pepernoten  Estafette race
Groep wordt verdeeld in 2 teams
Iedere groep heeft drie zwembanden, kinderen doen één om en pakken een ballenbak bal o.i.d. als pepernoot in de hand en zwemt zo snel mogelijk naar de andere kant. Daar aangekomen mag de tweede beginnen. De pepernoot wordt in de schoorsteen gegooid en dan zwem je terug en geef de band door.
 

Terug naar boven