Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen bij de Watervrienden

Synchroonzwemmen is een unieke en intensieve sport. Lichaamsbeheersing, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen maar daarnaast ook creativiteit, gevoel voor ritme en prestatie spelen een belangrijke rol. De twee hoofdlijnen zijn techniek en muziek. Lijkt het jou ook leuk om op de maat van muziek met een groep, of alleen, zo fraai mogelijke figuren en bewegingen te zwemmen dan is de Synchroonzwemploeg iets voor jou!
Synchroonzwemmen
Zo gemakkelijk als het lijkt, zo moeilijk is het. Vele uren training en oefening zijn ervoor nodig. Onze synchroonzwemploeg bestaat uit zwemsters tussen de 9 en de 20 jaar. Je mag bij de synchroonzwemploeg in het zwemjaar dat je 9 jaar wordt en in het bezit bent van minimaal diploma A. In principe hebben wij geen maximum leeftijd.

Training

Gezamenlijk trainen wij een keer per week een uur. Op vrijdagavond in Kardinge is er eerst een half uur droogtraining en dan nog een half uur in het water. Er staan dan meestal 2 trainers aan de badrand die allerlei instructies geven. Tijdens de trainingen wordt aan de conditie gewerkt en worden figuren geoefend.  We gaan in groepsverband, als duet of als solo synchroon met de muziek zwemmen.
Al het oefenen leid er toe dat je een een synchroonzwemdiploma kunt halen. Daarnaast is er jaarlijks een optreden op het Pietenfeest van de vereniging.

Kom gerust een keer kijken!
Terug naar boven