Conditiezwemmen

Conditiezwemmen bij de Watervrienden

Lekker banen zwemmen in de lengte (25meter). In een groep met een trainer die je opdrachten en aanwijzingen geeft of lekker ‘voor jezelf’ baantjes trekken; het kan beide. Wil je je techniek en conditie verbeteren dan is conditiezwemmen iets voor jou! Je kunt conditiezwemmen bij de Watervrienden als je minimaal het B-diploma hebt en minimaal 8 jaar bent, wij hebben geen maximum leeftijd.

Gezamenlijk trainen wij één of twee keer per week een half uur. Op maandagavond van 18.45-19.15 uur in Kardinge en op donderdagavond van 19.00-19.30 uur in de Parrel. Er staan dan meestal 2 trainers aan de badrand die instructies geven en jou motiveren om meer uit jezelf te halen. Tijdens de trainingen worden alle vier de wedstrijdslagen, vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl, aangeleerd of verbeterd. Met als doel goed en vooral ook snel te zwemmen. Ook leer je de bijbehorende keerpunten en hoe je moet starten. We zwemmen in de lengte van het bad, dus je zwemt steeds banen van 25 meter. Naast de techniek krijgt je dus ook een goede zwemconditie.
Conditiezwemmen
Conditiezwemmen
Een keer per kwartaal is er "tijdmeting". Dan zwem je een bepaalde afstand voor een bepaalde slag. Per leeftijdsgroep en geslacht worden de tijden omgerekend naar punten. De zwemmer met de meeste punten mag zich aan het eind van het zwemjaar clubkampioen noemen.

Kom een keer kijken! Meedoen kan ook maar meld je dan even aan per mail
Terug naar boven